Alumínium télikert

Alumínium télikert

Miben is más az alumíniumból készült télikert? Először is nyilvánvalóan az alapanyagban. Ámbár az alumíniumnak a kémiai tulajdonságai is nyilvánvalóan eltérnek a műanyagtól. Ebből fakadóan a szigetelő tulajdonsága némileg rosszabb, mint a műanyagé. Ámbár az alumínium profil gyártók törekednek arra, hogy minél jobb szigetelési tulajdonságai legyenek az alumíniumnak is, emiatt a profilokat hasonlóan a műanyagokhoz, légréssel alakítják ki. A Partner-Doors Kft. által alkalmazott alumínium profilokat az ALIPLAST Sp. z o.o. gyártótól szerzi be. Az említett cég, világszerte elismert alumínium gyártó, ebből is következik, hogy az általuk forgalmazott profilok az egyik legjobb minőséget nyújtják a piacon. Az alumínium szilárdsági tulajdonságai miatt válik lehetővé, nagy fesztávolságú nyilászárók beépítése. Ha Ön nagy felületet szeretne nyithatóvá tenni, egy tolóajtó segítségével.

Az alumínium tulajdonságai:
Hőátbocsátási érték: U=0,9-3,2 W/m2K
Szilárdsága: R=100Mpa-400Mpa
Ezzel szemben a műanyag tulajdonságai:
Hőátbocsátási érték: U= 1,0-1,1 W/m2K
Szilárdsága: R=15-100 Mpa

aluminium telikert
alumínium télikert
telikert aluminiumbol
télikert alumíniumból

Amint láthatjuk, az alumínium szilárdsági paraméterei sokkal kedvezőbbek a műanyaggal szemben. Azonban a hőátbocsátási érték lecsökkentése alumínium esetében igen költséges, hiszen a megfelelő profil kialakítása gyártáskor egyedi eszközöket, gépeket igényel. Az alumínium alakíthatóság szempontjából hasonlóan kedvező tulajdonságokkal rendelkezik, mint a műanyag, hiszen könnyedén alakítható, bármilyen alakú, vagy jellegű szerkezet. Az alumínium szilárdsági adottságaiból fakadóan kialakítható nagy fesztávolságú szabadfelület a télikertünkön. Mi jelent nagy fesztávolságot? Általában a műanyag maximálisan 4-6 méter lehet, belső merevítéssel, valamint profil duplikálással. Az alumínium profilok, önmagában képesek ugyanezt a távolságot teljesíteni, anélkül hogy megerősítés, vagy duplikálást kellene alkalmazni. Egyik nagy hátránya a műanyaggal szemben, hogy igen költséges.

A költségek ellenére igen esztétikus kialakítású télikert hozható létre. Hiszen az ALIPLAST® által forgalmazott profilok között megtalálható a 3 sínes tolóajtó, harmonika ajtó amellyel nagy felület szabaddá tétele érhető el esztétikusan.

Az alumínium is akárcsak a műanyag, egy közkedvelt anyag az építészeti megoldások területén. Cégünk nem csupán alumínium télikert gyártását vállalja. Alumínium függönyfalak, nyílászárók, pergola, tolóajtó rendszerek, harmonika ajtó rendszereket is készséggel állít elő, a megrendelő kívánságának megfelelően.

Az alumínium télikert esetében, egy innovatív megoldást kínálunk most, a tolóajtó rendszerek kialakításánál. Ugyanis, akadálymentesített, illetve takart rendszereket is problémamentesen ki tudunk alakítani. Egy nagyon esztétikus megoldás, hiszen amennyiben kinyitjuk a tolóajtónkat, az a fal mögött egy takaró mögé kerül, így úgy tűnik a szemlélőnek, mintha ott nem is lenne ajtó. Építészeti szempontból egy kiváló megoldás. Az alumínium télikert kialakításánál is törekszik a gyártó, illetve a Partner Doors Kft. is, hogy a legkülönbözőbb színválasztékot tudjuk nyújtani. Így ebben az esetben is választható az igényeknek megfelelő festés. Aranytölgy vagy mahagóni fahatású színek, egyedi szín, a legalapvetőbb színeket megemlítve, a többit a képzeletére bízzuk.