Erkély beépítés

Erkély beépítés

Lényeges különbség a télkert és az erkély beépítés között, hogy míg a télikert önállóan is megállja a helyét, akár egy külön építményként az erkély beépítése minden esetben csatlakozik lakóingatlanunkhoz. Lényegében azonban szinte ugyanarról beszélhetünk. De ebből kifolyólag innovatív megoldásokat kínálunk a beépített teraszok szigetelésében is.

A terasz beépítés szélsőséges pontja a terasz lefedése. Számos megoldás közül választhatunk, de a szigorú szabályok minden gyártót köteleznek, hogy alumínium szerkezettel készítse a tetőket, illetve olyan architektúrával, amely igazoltan elbírja a rá nehezedő terheket. Cégünk egyedülálló módszert dolgozott ki, mérnökei segítségével. A már eddig is alkalmazott alumíniummerevítésű műanyag tetőt, most hibrid technológiával ötvözve még erősebbé, még időt állóbbá tettük. Minden termék választható fahatású kivitelezésben, így teraszunk valóban évtizedekig ékessége a háznak. Nálunk a minőség a garancia!

erkely beepites
erkély beépítés
erkely beepitese
erkély beépítése

Miért jobb az alumínium-műanyag rendszerű teraszbeépítés, mint a fából készített?

A fa alapanyagokból készült terasz befedések, télikertek, igencsak alkalmazkodóak a természethez, hiszen onnan származnak. Ezzel a kialakítással ugyan egy természetes hatás teremthető meg, azonban, lényeges megemlíteni, azt a releváns problémát, amelyet a fa alapanyag kapcsán elsőre nem jut eszünkbe. Főként azt, hogy mivel egy természetes alapanyagról van szó, így a rágcsálók, fakárosító baktériumok, termeszek csökkentik a fa élettartamát, azaz előbb utóbb cserére van szükség. Védekezni lehet ugyan, rendszeres és költséges gondozással ez azonban időigényes, költséges és fárasztó. Ezzel szemben a Partner-Doors alumínium, vagy műanyag teraszbeépítés kialakításai csupán egyszeri beruházást jelentenek.

Milyen lehetőségek közül választhat, télikert-, terasz beépítés esetén?

Az építményekhez általában nyílászárók is tartoznak, hiszen valamilyen módon a szellőztetés lehetőségét is biztosítani kell. A következőkben bemutatjuk, hogy a Partner-Doors Kft. erre a problémára is széleskörű választékot biztosít.

Terasz beépítés nyílászáró fajtái:

A nyílászáróinkat minőségi alapanyagból, minőségi vasalattal felszerelve gyártjuk. Klasszikus csak nyíló kialakítás: Normál nyithatóságú ablak, vagy ajtó, ahol csak egy irányban lehetséges az adott nyílászárót kinyitni. Leggyakrabban erkélyajtók és teraszajtók esetében alkalmazzák. Ablakok esetében célszerűbb, a következő típusok közül választani.

Bukó – nyíló: A bukó nyíló ablak, vagy ajtó, olyan vasalattal rendelkezik, amely lehetővé teszi a két irányban történő nyitást. Tehát lehetőségünk van arra, hogy az ablak vagy ajtó teljes felületét nyissuk, vagy pedig hogy az ablak vagy ajtó felső részénél csupán résnyire billentjük a nyílászárónkat. A bukó nyíló nyílászáróknak nagy hátránya, hogy amennyiben a teljes felületet nyitni szeretnénk, úgy helyet kell számára biztosítanunk az adott helyiségben, vagy ha kifelé a szabad levegő irányába nyitjuk, úgy a szabadban kell biztosítani a megfelelő teret.

Bukó-toló: A bukó toló nyílászárók segítségével, választási lehetőséget kapunk arra, hogy ne kelljen a teljes nyílófelületnek helyet biztosítani, így oldalra el tudjuk tolni az adott elemet.

Harmonika: Amennyiben nagy felületet kíván nyithatóvá tenni, úgy érdemes elgondolkodni a harmonika rendszerű ajtó, harmonika ablak kiválasztásán Amennyiben felkeltette érdeklődést, a fenti menüben, bővebben olvashat a harmonika kialakításról.

A Partner-Doors Kft. kizárólag alumínium, műanyag, illetve hibrid megoldást alkalmaz a terasz beépítésre.

Mi ennek az oka?

A beépített terasz kezdetekben egy faszerkezetből álló nyitott térrész volt, amelyre egy általánosságban ismert fél nyereg tető, vagy sátortetőt alakítottak ki, mely a szokásos szarufa, gerenda, tetőléc, cserép elemekből állt. A fa szigetelési tulajdonságai azonban igen kellemetlenek. A hőátbocsátási együtthatója U=2,7 W/m2K. Ami a műanyaggal illetve az alumíniummal szemben igen hátrányos. Ezenkívül a fa, mint alapanyag, egy másik szempontból is kedvezőtlen. Amíg a műanyag, alumínium profilok, olyan összetevőket tartalmaznak, mely megakadályozzák a szín elhalványulását, szilárdsági tulajdonságait hosszú távon megőrzik. Ezzel szemben a fa alapanyagból készült épületszerkezetek, amelyek a környezettel közvetlen kapcsolatban állnak, elöregednek, veszítenek kedvező szilárdsági tulajdonságaikból és folyamatos kezelést igényelnek.

Miért jó a terasz beépítés?

Ebéd a szabad ég alatt hűvösebb napokban is. Fantasztikus érzés a természet közelségét érezve elfogyasztani az ebédünket. Ezen kívül, ahogy a nevéből is következik, a kulcsszó, hogy télen is megőrizhetjük növényeink épségét, tökéletes helyszínt biztosít a terasz beépítés szobanövényeink számára. Bizonyára, szívesen fogyasztanak el egy finom ebédet, a nyári melegben a teraszon. Képzelje el, hogy télen is megteheti ugyanezt, érezve a természet közelségét, csakúgy, mint nyári hónapokban! A klímaváltozás hazánkat is elérte, így egyre kevesebb azon napok száma, amikor önfeledten kiülhetünk a teraszra. A terasz kialakításával az összes oldali nyithatóságnak köszönhetően a nyári szellőt is érezhetjük, télen viszont tökéletesen elszigetelődünk a hidegtől, de a természettől nem, a szabad ég alatt érezhetjük magunkat. az eddig említetteken kívül persze még számos lehetőség kialakítható, a variációknak csak a képzelet szabhat határokat.

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>