Pergola

Pergola:

A pergola az egyik legrégebben ismert árnyékolástechnikai eszköz, bár a tapasztalatok alapján csak kevesen tudják, hogy mi is ez valójában. Láthatunk pergolát parkokban rendezvényeken, mivel összeszerelése egyszerű és gyors, ugyanakkor a szerkezet stabil és megbízható.

Mi is az a pergola?

A pergolák vázát leggyakrabban alumínium gerendákból készítik. Ezzel szemben a Partner-Doors Kft. itt is az időtálló és innovatív technológiával készült lehetőségeit kínálja. Választhat pergolát műanyag/alumínium és alumínium kivitelben egyaránt. Ennek oka most sem más, mint a luxuskivitel időtálló és költséghatékony forma. A tartóoszlopok kialakításánál fontos, hogy ne zavarjanak a kilátásban, mégis biztosítsák az erőt. Technikailag a szerkezet nem bonyolult ám ennél is elengedhetetlen a megfelelő szakértelem. A kerti építmények elsődleges célja, hogy helyet teremtsenek a szabadtéri pihenésnek, vacsoráknak és baráti vagy családi összejöveteleknek.

Ahogy már olvastuk a pergola oszlopokon álló, nyitott, felülről keresztelemekkel vagy térráccsal fedett olyan kerti tető melyről önkéntelenül az embernek egy kúszónövényekkel felfuttatott árnyékoló jut eszébe.

A pergolák oszlopai egyenes vagy boltíves vonal mentén, egymás mellett helyezkednek el. Ebből látszik, hogy a pergola a térhatárolásban, árnyékolásban tölt be jelentősebb szerepet.

A pergolák, széles körű használatának, keresettségének főképpen az az oka, hogy a pergolák változatos lehetőséget hordoznak magukban, és változatos megoldásokat kínálnak a kedvelőiknek.

Kialakításuknak köszönhetően, az esetlegesen ráfuttatott növényzettel együtt a térhatároló, térformáló, és nem utolsó sorban az árnyékadó szerepe a legfontosabb. Önmagában lehet egy nagyobb kert meghatározó, egyedi funkciójú eleme, kerülhet pihenőhely mellé, kerti utak fölé.

Azok a pergolák, melyek nagyobb felületet fednek, és ezáltal meghatározzák a teret azok keretező jellegűek. Az épületek oldalához támaszkodó pergolák oszlopsor hatásúak, a bejáratok fölött hangulatos tető kialakítására kiválóak, mindamellett a belső helyiségeket védik a túlzott felmelegedéstől. A pergolákra szerelhetünk rolót is, amennyiben a növényzet nem ad kellő árnyékot. A keretező pergolák általában egy nagyobb felületű terasz vagy kert fölött alkotnak tetőszerkezetet.

Mivel a pergolák esetében is kültérről beszélünk, itt is erős hatással van a szerkezet időtállóságára az időjárás. A Partner-Doors minősége itt is garancia, arra, hogy évtizedekig élvezhessük a pergola nyújtotta lehetőségeket és figyelemmel kísérhessük rájuk futtatott növényeink évtizedes növekedését.

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>